Hej verden!

8 tips til at undgå slid på ladekabler og høretelefoner

Mange oplever, at deres kabler og ledninger relativt hurtigt bliver slidt op, og går i stykker. Dette gælder især ledninger og kabler, der ofte flyttes med og bruges forskellige steder. For eksempel er kabler til mobiler notorisk kendt for at blive slidt ualmindeligt hurtigt.

Meget ofte skyldes det, at kablerne går i stykker, at de simpelthen bliver behandlet forkert og/eller for hårdhændet. Derfor har vi samlet 8 brugbare tips, der forlænger levetiden på dine kabler, hvis du altså overholder dem.

  1. Undgå fysiske skader

Træk i stikket, ikke i kablet! Når du fjerner din lader eller dine hovedtelefoner fra din telefon, er det vigtigt, at du tager fat i selve stikket for enden af kablet, i stedet for at trække direkte i kablet. Gør du ikke dette, vil det på sigt ødelægge kablet.

  1. Træk roligt, men fast, i stikket

Mange indgange fra kabler og hovedtelefoner er meget tynde og relativt skrøbelige, hvilket især gælde lightning kabler. Derfor er det vigtigt, at man fjerner stikket med et fast og stabilt greb. Hvis du forsøger at vride det ud, vil det skade chippen.

  1. Lad ikke dine kabler og ledninger ligge og flyde

Det virker måske åbenlyst, men langt fra alle følger dette råd. Placer dine kabler og ledninger et sted, hvor man hverken kan træde på dem, mase dem, eller trække i dem ved et uheld.

  1. Lad ikke dine høretelefoner/kabler være i telefonen

Undgå at lade et kabel eller dine høretelefoner være tilkoblet din telefon, når du ikke benytter dem og den ikke lader. Man kan nemlig lynhurtigt komme til at trække i kablet eller ledningen og beskadige det.

  1. Korrekt opbevaring

Dette gælder især høretelefoner og ladekabler, du transporterer i lommer eller tasker. Du bør altid “rulle” dem sammen i en cirkel uden at bøje dem for meget. Udover, at du undgår, at den bliver viklet ind i sig selv eller noget andet, minimerer du også risikoen for beskadigelse.

  1. Undgå kontakt med vand

Ligesom alt andet elektronik, har hverken dine ledninger, kabler eller høretelefoner godt af at blive udsat for vand. Skulle det alligevel ske, bør du hurtigst muligt ligge dem til tørre i et par timer, hvilket burde kunne udrede mindre vandskader.

  1. Undgå at sove, imens du har høretelefoner i

Udover at længerevarende høje lyde skader din hørelse, har du ikke kontrol over dine bevægelser når du sover. Man kan altså hurtigt komme til at ligge sig i en position, hvor dine høretelefoner bliver bøjet eller knækket.

  1. Opbevaring til farten

Det kan ofte være nødvendigt at medbringe både oplader og høretelefoner på farten. Er du typen, der gør dette ofte, eller måske endda på daglig basis, kan en “case” til opbevaring være en god investering. Denne “case” fungerer lidt som et sleeve til en computer, hvor den simpelthen beskytter dine høretelefoner eller lader imod stød, knæk og bøjninger.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hej verden!